Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Držková polievka


Prísady

500 g držiek,
lyžicu masti,
cibuľu,
lyžicu hladkej múky,
lyžičku sladkej papriky,
vývar z kocky mäsového bujónu,
čierne korenie,
rascu,
5 strúčikov cesnaku,
soľ,
majorán


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené držky niekoľkokrát dobre prepláchneme, nakrájame ich na menšie kúsky, vložíme do studenej vody a privedieme do varu. Vodu potom zlejeme, držky dáme do ďalšej studenej vody a znovu uvedieme do varu. Vodu opäť zlejeme a znovu uvedieme do varu a uvaríme držky do mäkka. Vývar scedíme, držky prepláchneme studenou vodou a nakrájame na rezance. Na rozpálenej masti speníme cibuľu, pridáme múku a papriku, mierne osmažíme, zriedime vychladnutým vývarom z držiek a znovu povaríme. Ku koncu varenia pridáme čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak a majorán. Nakoniec pridáme držky a ešte zľahka povaríme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!