Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Juhočeské zemiakové „slejšky“


Prísady

400 g olúpaných uvarených zemiakov,
100 g hrubej múky,
1 vajce,
veľká žemľa,
soľ,
20 g masti


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.07/5

Hodnotenie: 2.1/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky, ktoré sme si deň vopred uvarili v šupke, jemne nastrúhame. Pridáme preosiatu múku, vajce a soľ. Rýchle spracujeme cesto ( čím dlhšie zemiakové cestá stoja, tým sú redšie ) a ušúľame z neho tenké valčeky. Vsypeme ich do vriacej osolenej vody, uvaríme a ocedíme. Po odkvapkaní vody ich rozložíme spolu so žemľou, pokrájanou na malé kocky, na dobre vymastený pekáč a krátko zapečieme v rozohriatej rúre. Jedlo podávame buď s kyslou kapustou, alebo omastené maslom, pokvapkané medom a posypané strúhaným perníkom. Môžeme ich tiež podávať ako prílohu k pečenému či inak vhodne upravenému mäsu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!