Prísady
400 g olúpaných uvarených zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky, ktoré sme si deň vopred uvarili v šupke, jemne nastrúhame. Pridáme preosiatu múku, vajce a soľ. Rýchle spracujeme cesto ( čím dlhšie zemiakové cestá stoja, tým sú redšie ) a ušúľame z neho tenké valčeky. Vsypeme ich do vriacej osolenej vody, uvaríme a ocedíme. Po odkvapkaní vody ich rozložíme spolu so žemľou, pokrájanou na malé kocky, na dobre vymastený pekáč a krátko zapečieme v rozohriatej rúre. Jedlo podávame buď s kyslou kapustou, alebo omastené maslom, pokvapkané medom a posypané strúhaným perníkom. Môžeme ich tiež podávať ako prílohu k pečenému či inak vhodne upravenému mäsu.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!