Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové knedle plnené slivkami


Prísady

600 g zemiakov,
1 vajce,
mlieko,
650 g sliviek,
150 g maku,
200 g hrubej múky,
2 lyžice masla,
70 g práškového cukru,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.35/5

Hodnotenie: 2.4/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Pred prípravou ich očistíme a nastrúhame. Pridáme roztopené maslo, vajce, soľ, múku, mlieko podľa potreby a vypracujeme tuhšie cesto. Necháme ho postáť 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na široký plát, nakrájame na štvorce, do každého štvorca zabalíme jednu slivku a dáme do vriacej osolenej vody. Varíme 4 až 6 minút. Uvarené knedle vyberieme dierkovanou varechou, pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme pomletým makom premiešaným s cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!