Prísady
1 kg bôčika,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bôčik zomelieme, pridáme vegetu, korenie, rozotretý cesnak, hladkú múku, smotanu, sol' a poriadne vymiesime. Mrkvu pokrájame na koIieska a spolu s hráškom pridáme k masu. Do druhého dňa necháme zmes v zakrytej miske v chladničke odležať. Obdížnik alobalu vymastíme a posypeme ho strúhankou. Z masovej hmoty sformujeme šišku, zabalíme ju pevne do alobalu a dáme do vyhriatej rúry na plech. Po hodine pečenia alobal otvoríme a maso prudko zapečieme, aby dostalo peknú farbu. Upečené maso necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky. Na druhý deň ho vyberieme z alobalu, odstránime z neho huspeninu a masť a pokrájame na plátky. Podávame s chlebom a uhorkou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!