Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Staročeská krkovička


Prísady

600 g bravčovej krkovičky,
240 g zeleru,
60 g tuku,
60 g hladkej múky,
väčšiu cibuľu,
mletý zázvor,
voda na podlievania,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.58/5

Hodnotenie: 2.6/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bravčovú krkovičku vykostíme, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme mletým zázvorom a prudko opečieme zo všetkých strán na polovici tuku. Na zvyšnom tuku urestujeme do zlatistá na hrubo nakrájaný zeler a na kolieska nakrájanú cibuľu. Na takto pripravený základ vložíme opečenú krkovičku, podlejeme ju trochou vody a za občasného prelievania výpekom a podlievania trochou vody pečieme do mäkka. Potom mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, urestujeme do zlatistá, zalejeme vodou, rozmiešame a za občasného miešania varíme 20 minút. Ku koncu varenia podľa potreby osolíme, precedíme, mäso vrátime späť a už iba krátko podusíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!