Prísady
600 g bravčovej krkovičky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bravčovú krkovičku vykostíme, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme mletým zázvorom a prudko opečieme zo všetkých strán na polovici tuku. Na zvyšnom tuku urestujeme do zlatistá na hrubo nakrájaný zeler a na kolieska nakrájanú cibuľu. Na takto pripravený základ vložíme opečenú krkovičku, podlejeme ju trochou vody a za občasného prelievania výpekom a podlievania trochou vody pečieme do mäkka. Potom mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, urestujeme do zlatistá, zalejeme vodou, rozmiešame a za občasného miešania varíme 20 minút. Ku koncu varenia podľa potreby osolíme, precedíme, mäso vrátime späť a už iba krátko podusíme.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!