Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Husacie stehná


Prísady

1‚5 kg husacích stehien,
1 kl soli,
mleté čierne korenie,
3 PL masti,
200 g cibule,
4 strúčiky cesnaku,
rascu,
1 kl mletej červenej papriky,
200 ml bieleho vývaru,
250 g zelenej fazuľky,
4 rajčiaky,
petržlenovú vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti.Opečené stehná vyberieme.
Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme dozlata, zaprášime mletou paprikou, speníme a zalejeme vývarom, zamiešame a zavaríme. Do základu vložíme opečené stehná, rascu a pod pokrievkou za občasného obracania, polievania a dolievania vývaru dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú papriku, krátko podusíme, pridáme na mesiačiky nakrájané rajčiaky a spolu dodusíme.Pri podávaní stehno uložíme na šťavu so zeleninou a posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!