Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Liptovské batôžky


Prísady

200 ml kyslej smotany,
2 žĺtky,
1 lyžica masla,
750 g zemiakov,
1 lyžica krupice,
4 lyžice hrubej múky,
soľ\.
Slaná tvarohová plnka: 70 g údenej slaniny
,
300 g tvarohu,
1 lyžica nasekaného kôpru,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme, olúpeme a nastrúhame (alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku). Pridáme žĺtky, krupicu, soľ a múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trochu tvarohovej plnky, okraj cesta prehneme a postláčame. Batôžky uvaríme v osolenej vode, precedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou. Plnka: Tvaroh pretrieme, posolíme, pridáme kôpor, nakrájanú rozškvarenú slaninu a dobre premiešame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!