Prísady
2 kg zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Očistené surové zemiaky nakrajáme na kolieska. Salámu olúpeme a nakrajáme na polkolieska. Natvrdo uvarené vajíčka nakrajáme na kolieska. Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažeme
pekač. Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Zalejeme smotanou a okoreníme. Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Opäť zalejeme smotanou a okoreníme. Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekač zakryjeme alobalom, ktorý asi 27 krát prederavíme špičkou noža. Vložíme do rúry (200 až 250stupňov ) na 1 hodinu. Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť. Zapíjame pivom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!