Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Francúzske zemiaky


Prísady

2 kg zemiakov,
800 g slovenská točená saláma,
12 vajíčiek,
3 kyslé smotan,
1 šľahačková smotana,
mleté čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.80/5

Hodnotenie: 1.8/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené surové zemiaky nakrajáme na kolieska. Salámu olúpeme a nakrajáme na polkolieska. Natvrdo uvarené vajíčka nakrajáme na kolieska. Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažeme
pekač. Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Zalejeme smotanou a okoreníme. Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Opäť zalejeme smotanou a okoreníme. Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekač zakryjeme alobalom, ktorý asi 27 krát prederavíme špičkou noža.
Vložíme do rúry (200 až 250stupňov ) na 1 hodinu. Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť. Zapíjame pivom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!