Prísady
1 500 g hovädzej krkovičky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vo veľkom hrnci rozpálime masť a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú za občasného miešania takmer pripálime. Potom pridáme čili, čierne korenie a mäso. Keď sa mäso osmaží, pridáme papriku, premiešame a necháme asi 3 minúty podusiť. Potom pridáme trochu oregana a asi 150 g kečupu. Premiešame a na miernejšom ohni dusíme za občasného podlievania 3 hodiny, až kým nie je mäso takmer mäkké. Asi pol hodiny predtým pridáme do gulášu 2 pozdĺžne nakrájané kapie. 5 minút pred koncom dusenia pridáme prelisovaný cesnak, majorán a podľa potreby múku rozmiešanú s vodou. Nakoniec pridáme 200 - 300 ml dobrého českého piva a už nevaríme, aby sa pivo nevytratilo. Guláš necháme odležať 2 - 3 dni. Podávame s knedľami, pivom a lyžicou kyslej smotany.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!