Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Staročeský guláš


Prísady

1 500 g hovädzej krkovičky,
1 500 g cibule,
masť,
70 g červenej papriky,
kečup,
vodu,
trochu oregana 2 červené kapie,
čierne korenie,
čili papričky podľa chuti,
soľ,
múku rozmiešanú s vodou na zahustenie,
4 hlavičky cesnaku,
majorán,
sladšie pivo,
kyslú smotanu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.38/5

Hodnotenie: 2.4/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vo veľkom hrnci rozpálime masť a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú za občasného miešania takmer pripálime. Potom pridáme čili, čierne korenie a mäso. Keď sa mäso osmaží, pridáme papriku, premiešame a necháme asi 3 minúty podusiť. Potom pridáme trochu oregana a asi 150 g kečupu. Premiešame a na miernejšom ohni dusíme za občasného podlievania 3 hodiny, až kým nie je mäso takmer mäkké. Asi pol hodiny predtým pridáme do gulášu 2 pozdĺžne nakrájané kapie. 5 minút pred koncom dusenia pridáme prelisovaný cesnak, majorán a podľa potreby múku rozmiešanú s vodou. Nakoniec pridáme 200 - 300 ml dobrého českého piva a už nevaríme, aby sa pivo nevytratilo. Guláš necháme odležať 2 - 3 dni. Podávame s knedľami, pivom a lyžicou kyslej smotany.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!