Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kucmoch


Prísady

4 – 5 veľkých zemiakov,
1 a pol lyžice oškvarkov,
1 PL cmaru,
2 vrchovaté PL hladkej múky,
1 PL masti na vymastenie plechu,
2 väčšie jablká,
kyslá smotana,
mleté čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Surové zemiaky postrúhame, pridáme cmar, múku, oškvarky, čierne korenie a soľ. Pripravíme cesto ako na zemiakové placky a necháme ho odstáť. Medzitým vymastíme plech ( s okrajom cca 4 cm ), nalejeme doň cesto a rozotrieme ho až po okraje vo výške približne 3 mm. Potom nakrájame jablká alebo slivky na polmesiačiky a rovnomerne ich rozložíme na povrch cesta. Pečieme pri teplote 200 °C, kým sa neurobí kôrka. Po upečení pokrájame placku na kúsky, ktoré pred podávaním prelievame kyslou smotanou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!