Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Fantastická kiwi torta


Prísady

3 tégliky kyslá smotana,
180 g kryštálový cukor,
150 g polohrúba múka,
vanilkový cukor,
strúhaná čokoláda,
džem,
3 stužovače šľahačky,
1/2 prášok do pečiva


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z bielkov a kraštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tento premiešame s múkou, žĺtkami a práškom do pečiva. Hotové cesto dáme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do rúry. Tortový korpus po upečení necháme vychládnuť.
Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača urobíme ručným šľahačom krém a necháme chvíľu odstáť.
Korpus potrieme slabou vrstvou džemu, dáme prvú vrstvu krému a kolieska kiwi. Na to dáme ďalšiu vrstvu krému. Takto získame základ torty, ktorý vyzdobíme podľa vlastnej fantázie strúhanou alebo roztopenou čokoládou. Krémom môžeme natrieť aj obvod torty a takisto pridať aj čokoládu. Na vrch torty môžeme dať ešte zopár koliesok kiwi ako ozdobu. K torte podávame varenú čokoládu alebo viedenskú kávu. Tortový korpus môžeme aj kúpiť hotový.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!