Prísady
3 tégliky kyslá smotana,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z bielkov a kraštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tento premiešame s múkou, žĺtkami a práškom do pečiva. Hotové cesto dáme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do rúry. Tortový korpus po upečení necháme vychládnuť.
Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača urobíme ručným šľahačom krém a necháme chvíľu odstáť. Korpus potrieme slabou vrstvou džemu, dáme prvú vrstvu krému a kolieska kiwi. Na to dáme ďalšiu vrstvu krému. Takto získame základ torty, ktorý vyzdobíme podľa vlastnej fantázie strúhanou alebo roztopenou čokoládou. Krémom môžeme natrieť aj obvod torty a takisto pridať aj čokoládu. Na vrch torty môžeme dať ešte zopár koliesok kiwi ako ozdobu. K torte podávame varenú čokoládu alebo viedenskú kávu. Tortový korpus môžeme aj kúpiť hotový. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!