Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakový pekáčik


Prísady

Pre 6 osôb - 9 veľkých zemiakov,
4 hrubšie plátky prerastanej údenej slaniny ( kanadskej ),
1 menšia cibuľa,
2-3 strúčiky cesnaku,
250 ml mlieka,
2 – 3 PL kyslej smotany,
1 vajce,
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.33/5

Hodnotenie: 2.3/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode, ocedíme. V miske vymiešame maslo do peny, pridáme prelisované zemiaky a ostatné suroviny (okrem žĺtka) a vymiešame na hladkú zmes. Plech potrieme maslom a poprášime múkou. Zemiakovou zmesou naplníme zdobiace vrecúško a nastriekame na plech pusinky, potrieme ich žĺtkom a upečieme – vhodné ako ozdobná príloha pri slávnostnejšom menu.



Z nastrúhaných zemiakov vytlačíme vodu. Slaninu pokrájame na menšie kocky, upražíme, tuk zlejeme a odložíme si ho. Cibuľu najemno nakrájame, cesnak nasekáme na malé kúsky, mlieko prevaríme. Zemiaky, cibuľu, cesnak a slaninu aj s horúcim tukom dobre vymiešame, okoreníme, dosolíme ( pozor slanina je sama osebe slaná). Vložíme na plech cca 23 cm x 33 cm alebo do zapekacej nádoby. Mlieko rozšľaháme so smotanou a vajcom a zalejeme zemiakovú zmes. Pečieme vo vopred vyhriatej rúra na 180°C cca 1 hodinu, alebo až kým nie je povrch svetlohnedý. Podávame ihneď, alebo necháme do druhého dňa odstáť, potom ohrejeme a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!