Prísady
kapor,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pri zabíjaní kapra zachytíme krv do trochy octu a posolené rezne kapra necháme chvíľu odležať. Na kúsku masla udusíme do ružová 4 pokrájané cibule, petržlen, mrkvu a zeler. Rezne z kapra položíme na dusenú zeleninu, precedíme nato krv, prilejeme 500 ml slabšieho nesladeného piva, pridáme asi 4 nadrobno nakrájané orechy, 6 sušených sliviek, trochu strúhaného čierneho perníka, čierne a nové korenie, bobkový list a tymian. Kapra v tejto zmesi varíme asi 3/4 hodiny. Potom kapra zaťažíme tanierom a necháme ho vychladnúť. Vychladnutého opatrne vyberieme, omáčku precedíme, pridáme do nej trochu citrónovej šťavy a varíme s kúskom skaramelizovaného cukru, žltým nastrúhaným perníkom, trochou vína, hrozienkami a mandľami. Hotovou omáčkou prelejeme kapra a podávame s varenými zemiakmi.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!