Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Ratiborský kapor na čierno


Prísady

kapor,
trochu octu,
kúsok masla,
4 cibule,
petržlen,
mrkvu,
zeler,
500 ml piva,
4 orechy,
6 sušených sliviek,
trochu čierneho perníka,
čierne korenie,
nové korenie,
tymian,
bobkový list,
trochu citrónovej šťavy,
kúsok skaramelizovaného cukru,
6 tabuliek žltého perníka,
trochu vína,
hrozienka,
mandle


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.07/5

Hodnotenie: 3.1/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pri zabíjaní kapra zachytíme krv do trochy octu a posolené rezne kapra necháme chvíľu odležať. Na kúsku masla udusíme do ružová 4 pokrájané cibule, petržlen, mrkvu a zeler. Rezne z kapra položíme na dusenú zeleninu, precedíme nato krv, prilejeme 500 ml slabšieho nesladeného piva, pridáme asi 4 nadrobno nakrájané orechy, 6 sušených sliviek, trochu strúhaného čierneho perníka, čierne a nové korenie, bobkový list a tymian. Kapra v tejto zmesi varíme asi 3/4 hodiny. Potom kapra zaťažíme tanierom a necháme ho vychladnúť. Vychladnutého opatrne vyberieme, omáčku precedíme, pridáme do nej trochu citrónovej šťavy a varíme s kúskom skaramelizovaného cukru, žltým nastrúhaným perníkom, trochou vína, hrozienkami a mandľami. Hotovou omáčkou prelejeme kapra a podávame s varenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!