Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Dalmátske šišky


Prísady

2 vajcia,
2 lyžice mlieka,
50 ml rumu,
50 g hrozienok,
1000 ml oleja,
500 g múky,
2 lyžice nasekaných mandlí (alebo orechov),
30 g droždia,
1 citrón,
1 balíček vanilkového cukru,
\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5

Hodnotenie: 2.2/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Droždie rozmiešame s trochou múky a mliekom a necháme vykysnúť. Múku preosejeme, do stredu urobíme jamku a dáme do nej vykysnutý kvások, vajcia, malé množstvo teplej vody a zamiesime cesto. Pridáme do neho hrozienka, rum, nastrúhanú citrónovú kôru a nasekané mandle alebo orechy. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť. V hlbokej panvici zohrejeme 1000 ml oleja. Lyžicou povykrajujeme z cesta guľky, ktoré v oleji upražíme. Nie je dobré pražiť priveľa šišiek naraz. Hotové šišky osladíme vanilkovým cukrom. Podávame teplé.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!