Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Haruľa ( zemiaková baba )


Prísady

1200 g zemiakov,
150 g hladkej múky,
2 strúčiky cesnaku,
soľ,
mleté čierne korenie,
majorán,
2 vajcia,
1 dl mlieka,
100 g masti


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.34/5

Hodnotenie: 2.3/5 (74)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky postrúhame, zasypeme hladkou múkou, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, rozmrvený majorán, vajcia, mlieko a všetko dobre premiešame. Haruľu pečieme na vymastenom pekáči vo vyhriatej rúre. INÝ VARIANT: 1 kg zemiakov, 1 vajce, 85 g krupice, 85 gramov hladkej múky ( alebo 120 g hladkej múky) , 1 – 2 PL majoránky, mletá rasca, cesnak podľa chuti, soľ, mleté čierne korenie, tuk, kto chce 1 – 2 cibule, 250 g anglickej slaniny
Surové očistené zemiaky nastrúhame do misky. Keď z nich stečie voda, zlejeme ju. Do zemiakov pridáme vajce, krupicu, múku, majoránku, rascu, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a prípadne nadrobno nakrájanú cibuľu. Všetko dobre premiešame a navrstvíme na vymastený plech na 1 – 2 cm vysoko. Haruľu obložíme tenkými plátkami slaniny ( nie je nutné ) a pečieme 45 – 60 minút pri 190°C.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!