Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaky s jogurtovo-smotanovou omáčkou


Prísady

Zemiaky,
1 kyslá smotana,
1 jogurt,
lučina,
drvený cesnak,
pažítka,
postrúhaný chren,
maslo,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.71/5

Hodnotenie: 2.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Stredne veľké zemiaky očistíme dôkladne kefkou pod tečúcou vodou, osušíme a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Naukladáme na mriežku v rúre a pečieme asi 45 minút. Medzitým rozmiešame kyslú smotanu s jogurtom a lučinou, posolíme, ochutíme prelisovaným cesnakom, nasekanou pažítkou a chrenom. Po upečení do každého zabaleného zemiaka buchneme päsťou, vyberieme z alobalu a na tanieri otvoríme vidličkou. Posolíme, nakladieme kúsky masla, zalejeme omáčkou a podávame s cmarom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!