Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bryndzové strapačky


Prísady

zemiaky,
hrubú múku,
1 vajce,
soľ,
bryndzu,
slaninu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.56/5

Hodnotenie: 1.6/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do veľkého hrnca dámevvariť vodu, pridáme lyžičku soli. Popražíme slaninku. Očistené zemiaky (asi tak 5-6), pokrájame na malé kocky a šupneme ich do mixéra. Keď sú rozmixované, pridáme jedno celé vajce, hrubú múku, tú pridávame až pokiaľ je cesto dostatočne husté, aby sa vo vode halušky nerozpadli. Do vriacej vody cez strapačkové sito robíme halušky. Zároveň aj premiešame a chvíľu povaríme, kým vyplávajú na povrch. Prelejeme cez sitko, prepláchneme studenou vodou. Odkvapkané, ich dáme do misky a pridáme premiešanú bryndzu. Úplne nakoniec pridáme opraženú slaninku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!