Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Spišské zemiaky


Prísady

Zemiaky,
soľ,
rasca,
masť (olej),
žemle alebo rožky,
mlieko,
vajcia,
cesnak,
nakrájaná petržlenová vňať,
smotana ( buď kyslá alebo sladká – od toho závisí výsledná chuť jedla – obe varianty sú fajn),
strúhanka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku. Tú získame tak, že v mlieku namočené žemle vytlačíme, rozmiešame so žĺtkami, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, petržlenovú vňať a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Na plnku pokladieme ďalšiu vrstvu zemiakových plátkov, posolíme a necháme v horúcej rúre rozpiecť. Potom zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcom, povrch posypeme strúhankou. Zapečieme v rúre do červena, podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!