Prísady
1 kg olúpaných surových zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Všetky suroviny vložíme do mixéra alebo robota a rozmixujeme najemno ( múku pridávame nakoniec ), až kým nevznikne hustejšia hmota ako na zemiakové placky. Keď máme cesto pripravené vymastíme si plech a cesto naň vylejeme. Upečieme ho buď len v pôvodnom stave – čisté a podávame pokrájané na väčšie štvorce, ktoré môžeme poliať tatárskou omáčkou, alebo ho plníme. Plnky si volíme podľa chuti a domácich zásob – nasekaná kyslá kapusta s nadrobno pokrájanou údenou slaninkou, alebo údené mäsko, zvyšky vareného alebo pečeného mäsa, klobása, párky, saláma, huby, čerstvá zelenina, sterilizovaná kukurica, cibuľa a pod. – jednotlivé prílohy vhodne kombinujeme. Po upečení ako prílohu môžeme podávať tatársku omáčku, kečup, jogurtovú omáčku ( alebo rôzne hotové, či doma vyrobené studené omáčky – bylinkové, syrové, hubové a pod.) Ide vlastne o veľkú a fajnú zemiakovú maxiplacku upečenú v rúre. Ak dostanete nečakanú návštevu, je to rýchlo hotové vďačné pohostenie – za pomoci mixéra ho určite vyrobíte skôr, ako napr. obložené chlebíčky. Pri pečení nerozotrite cesto na plech vo veľmi hrubej vrstve, pretože potom budete konzumovať surovú zemiakovú masu obalenú kôrkou. Platí to tiež opačne, vrstva nemá byť príliš tenká, aby ste nevyrobili obdobu podrážky. Variť sa musí s určitým citom a množstvom lásky – aj pri správne hrubom ceste dávajte pozor, aby sa spodok pizze veľmi nepripiekol a vrch nezostal polosurový. Preto pizzu najprv pečte na spodku rúry a potom dopekajte v strede.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!