Prísady
750 g hovädzieho (alebo jahňacieho) mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom (nešetríme!), pridáme korenie. Necháme deň a noc odležať v chlade.
Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme mäso, orestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly bublať. Pokiaľ sa táto záverečná fáza robí v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podávame najlepšie s chlebom, pokiaľ chceme byť ako Francúzi, tak chlieb bude biely. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!