Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bourgignon


Prísady

750 g hovädzieho (alebo jahňacieho) mäsa,
3 veľké cibule,
400 g mrkvy,
slanina,
tymián,
bobkový list,
čierne mleté korenie,
soľ,
1 l červeného vína


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.1/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom (nešetríme!), pridáme korenie. Necháme deň a noc odležať v chlade.
Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme mäso, orestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly bublať. Pokiaľ sa táto záverečná fáza robí v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina.
Bourgignon podávame najlepšie s chlebom, pokiaľ chceme byť ako Francúzi, tak chlieb bude biely.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!