Prísady
500 g karfiolu,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Karfiol rozoberieme, ružičky odrežeme, stonky a hlúby nakrájame na malé kúsky.
Prevaríme 2 l vody ochutenej 2 lyžicami soli, ružičky krátko prudko povaríme, hlúby o niečo dlhšie. Oboje oddelene prepláchame na cedidle studenou vodou. V hrnci rozpustíme maslo. Poprášime múkou, rozmiešame, zalejeme, vývarom a mliekom a 10 minút pomaly povaríme. Stonky a hlúby roztlačíme a so smotanou a cibuľou pridáme do polievky. Prevaríme. Napokon dochutíme, vložíme ružičky a necháme prehriať. Pred podávaním každú porciu posypeme petržlenovou vňaťou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!