Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Karfiolová polievka so smotanou


Prísady

500 g karfiolu,
soľ,
2 lyžice masla,
1 lyžica hladkej múky,
1/4 l mäsového vývaru,
1/4 l mlieka,
1/4 l smotany,
50 strúhanej cibule,
muškátový oriešok,
mleté biele korenie,
4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Karfiol rozoberieme, ružičky odrežeme, stonky a hlúby nakrájame na malé kúsky.
Prevaríme 2 l vody ochutenej 2 lyžicami soli, ružičky krátko prudko povaríme, hlúby o niečo dlhšie. Oboje oddelene prepláchame na cedidle studenou vodou.
V hrnci rozpustíme maslo. Poprášime múkou, rozmiešame, zalejeme, vývarom a mliekom a 10 minút pomaly povaríme.
Stonky a hlúby roztlačíme a so smotanou a cibuľou pridáme do polievky. Prevaríme. Napokon dochutíme, vložíme ružičky a necháme prehriať. Pred podávaním každú porciu posypeme petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!