Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kalerábová polievka


Prísady

: 2 mladé kaleráby,
20 g masla,
20 g ryže,
soľ,
1/2 muškátového orecha,
1 liter vody alebo vývaru z kostí,
20 g múky a 20 g masla na zápražku,
1 dl kyslej smotany,
citrónová šťava,
petržlenová vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kaleráby očistíme, pokrájame na rezančeky, krátko opražíme na masle, pridáme prebratú a umytú ryžu, soľ, postrúhaný muškátový orech a zalejeme vriacou vodou alebo vývarom z kostí. Z múky a masla si pripravíme zápražku, ktorú zriedime vodou, povaríme a pridáme ku kalerábu. Znovu povaríme a dochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a pridáme umytú, posekanú petržlenovú vňať.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!