Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Biela rybacia polievka


Prísady

1‚5 l vody,
20 dkg mäsa z ryby /hlava,
chvost a vnútornosti/,
10 dkg zeleniny /cibuľa,
mrkva,
zeler,
petržlen,
karfiol,
hrášok/,
5 dkg masla,
5 dkg hladkej múky na zápražku,
2 dkg masla na opraženie zeleniny,
1 žĺtok,
1/8 mlieka alebo šľahačkovej smotany,
zelený sekaný petržlen alebo muškátový oriešok,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rybaciu hlavu, chvost a vnútornosti očistíme. Z hlavy odstránime žiabre a všetko uvaríme do mäkka. Polievku precedíme, zahustíme bledou zápražkou a pridáme na tuku opraženú zeleninu. Potom pridáme z kostí obraté rybacie mäso a do hotovej polievky dáme na 10 minút povariť vnútornosti /ikry alebo mliečie, pečeň, slezinku/. Polievku podávame s opraženou žemľou. Korenímu ju muškátovým orieškom alebo zeleným petržlenom a zjemníme žĺtkom a mliekom. Prisolíme podľa chuti.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!