Prísady
1-1‚5 kg rýb i viac druhov /kapor alebo iné mliečne ryby,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ryby naporcujeme a povyberáme krajšie kúsky, ktoré odložíme nabok. Vo väčšom kastróle začneme na tuku pražiť pokrájanú cibuľu. Keď je polomäkká, pridáme paradajkový pretlak a ešte popražíme. Prisypeme mletú papriku a potom zvyšok rýb. Okoreníme novým a čiernym korením, vhodíme aj zopár bobuliek tohto korenia, pridáme rascu, vegetu, bujón, na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, pradajky a papriku /alebo lečo/ a zalejeme asi 2 l vody. Keď všetko začne vrieť, postrúhame do polievky 1 väčší surový zemiak.Varíme asi hodinu, aby bola zelenina mäkká. Potom mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a dobre ho odkostíme. Pokrájame na menšie kúsky a prepasírujeme spolu so zeleninou cez sito do druhého hrnca, do ktorého precedíme aj zvyšnú polievku a privedieme znovu do varu. Potom vložíme odložené kúsky rýb a varíme ešte 10 minút. Dochutíme, ak treba, soľou, čili korením a opatrne miešame, aby sa mäso nerozišlo. Podávame s čerstvým chlebom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!