Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |
Najnovšie recepty
Prísady
2 čerstvé fenikle,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Fenikel očistíme a pokrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút. Uvarený fenikel v polievke roztlačíme alebo rozmixujeme. Smotanu rozmiešame s troškou vývaru, čo sme si odložili, a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme korením, soľou a nakoniec pridáme posekanú pažítku zmiešanú s citrónovou šťavou. Ozdobíme feniklovou vňaťou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!