Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hríbová polievka


Prísady

25 dkg čerstvých šampiňónov,
1/2 citróna,
6 dkg masla,
1 cibuľu,
petržlenovú vňať,
2 lyžice hladkej múky,
1‚5 litra hovädzieho alebo zeleninového vývaru,
250 ml kyslej smotany,
2 žĺtky,
soľ,
korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Huby umyjeme a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nesčerneli. Pokrájame ich na tenké plátky, podusíme na masle a cibuli. Osolíme, pridáme petržlenovú vňať a dusíme, kým sa neodparí voda. Potom šampiňóny posypeme múkou, prilejeme vriaci vývar a povaríme. V smotane rozhabarkujeme žĺtky a pridáme ich do polievky. Už nevaríme, iba podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!