Prísady
200 g veľkozrnnej fazule,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhýdeň pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a uvaríme do mäkka. Údenú slaninu pokrájame na kocky, pridáme cibuľa posekanú nadrobno, speníme, primiešame múku znova opražíme, zafarbíme červenou paprikou a zamiešame do polievky. Potom polievku osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme párky pokrájané na kolieska a povaríme 20 minút. Nahádžeme halušky a povaaríme 5 minút.
Bešamelové halušky : Z masla, múky, mlieka, soli a vody uvaríme za stáleho miešania bešamel a do vychladnutého zamiešame vajce, strúhanku a zelenú petržlenovú vňať posekanú na drobno. Z pripraveného cesta povykrajujeme lyžičkou halušky. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!