Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Cibuľkový guláš


Prísady

500 g bravčového pliecka,
1 krajec chleba,
1 pohárik piva,
3 lyžice masti,
1 cibuľa,
soľ,
po 1/2 lyžičke mletého čierneho korenia a drvenej rasce,
po 1 lyžici mletej papriky a majoránu,
pohárik sterilizovaných cibuliek šarlotiek,
1 lyžica masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.91/5

Hodnotenie: 1.9/5 (34)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Krajec staršieho chleba nakrájame na kocky a zalejeme pivom, aby sa rozmočil. V rajnici rozohrejeme masť, vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a zľahka ju opražíme. Pridáme mäso nakrájané na kocky, hneď ho posolíme a okoreníme, pridáme rascu a opekáme. Po chvíli vsypeme papriku, premiešame a podlejeme vodou. Pridáme chlieb rozmočený v pive a za stáleho miešania povaríme. Prelejeme horúcou vodou a za občasného premiešania dusíme, až je mäso mäkké. Dochutíme čerstvým alebo sušeným majoránom a podľa chuti prisolíme. Sterilizované cibuľky šarlotky scedíme, krátko podusíme na lyžici masla a pridáme do guláša. Podávame s chlebo alebo s pečivom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!