Prísady
tri vajcia tri lyžice horúcej vody 150 g kryštálového cukru jeden balíček vanilínového cukru 100 g polohrubej múky 50 g maizeny jednu lyžičku kypriaceho prášku do pečiva 50 g práškového cukru Plnka: šesť plátkov želatíny 200 g uvarených a očistených gaštanov 250 g mrazeného gaštanového pyré tri lyžice rumu jeden balíček vanilínového cukru 15 g kakaa 500 ml smotany na šľahanie 50 g čokolády na varenie 30 g stuženého pokrmového tuku
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Celé vajcia vyšľaháme s vodou, prisypeme kryštálový a vanilínový cukor a ešte dve minúty šľaháme. Preosiatu múku zmiešame s maizenou a kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej peny. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme desať až pätnásť minút. Upečenú piškótu posypeme práškovým cukrom, vyklopíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, potrieme dvoma tretinami plnky, opäť zvinieme, vrch potrieme a ozdobíme zvyšnou plnkou a gaštanmi namočenými v rozpustenej čokoláde.
Plnka: Želatínu namočíme na dvadsať minút do 200 ml studenej vody. Potom z nej vytlačíme prebytočnú vodu, vložíme ju do hrnčeka a pomaly na miernom ohni rozpustíme. Z uvarených gaštanov odložíme dvanásť kúskov na zdobenie. Zvyšné gaštany rozmixujeme s rozmrazeným gaštanovým pyré, rumom, vanilínovým cukrom a kakaom. Želatínu zmiešame s dvoma lyžicami šľahačky, pridáme do plnky spolu so zvyšnou šľahačkou a zľahka premiešame. Ozdoba: Èokoládu rozpustíme s tukom, namočíme do nej odložené gaštany a na kuchynskej mriežke necháme usušiť. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!