Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
500 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do misy dáme múku, práškový a vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, soľ, vykysnutý kvások, roztopený tuk a vlažné mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto dáme na dobre pomúčenú dosku, roztlačíme ho do tvaru obdlžníka, natrieme plnkou, stočíme, vložíme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej bábovkovej formy a znovu necháme vykysnúť. Pečieme pomaly v mierne teplej rúre. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a vychladnutú posypeme vanilínovým cukrom. Maková plnka: Zomletý mak premiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a toľko horúcej vody alebo mlieka, aby plnka bola dosť hustá na roztretie.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!