Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Maková bábovka


Prísady

500 g polohrubej múky,
100 g práškového cukru,
pol balíčka vanilínového cukru,
kôra z 1 citróna,
2 žĺtky,
pol lyžičky soli,
30 g droždia,
100 g tuku,
asi 3 dl mlieka,
práškový cukor
Maková plnka: 150 g maku
,
100 g práškového cukru,
pol balíčka vanilínového cukru,
kôra z polovice pomaranča a polovice citróna,
voda alebo mlieko


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.18/5

Hodnotenie: 2.2/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misy dáme múku, práškový a vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, soľ, vykysnutý kvások, roztopený tuk a vlažné mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto dáme na dobre pomúčenú dosku, roztlačíme ho do tvaru obdlžníka, natrieme plnkou, stočíme, vložíme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej bábovkovej formy a znovu necháme vykysnúť. Pečieme pomaly v mierne teplej rúre. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a vychladnutú posypeme vanilínovým cukrom. Maková plnka: Zomletý mak premiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a toľko horúcej vody alebo mlieka, aby plnka bola dosť hustá na roztretie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!