Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Babičkina roláda


Prísady

140 g polohrubej múky,
150 g kryštálového cukru,
5 vajec
na špičku noža prášku do pečiva
,
lyžicu kakaa,
krém (zavarenina) na plnenie,
papier na pečenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.12/5

Hodnotenie: 2.1/5 (34)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Prášok do pečiva primiešame do múky. Všetky suroviny dáme do šľahača a šľaháme, až sa cukor úplne rozpustí. Ak chceme roládu kakaovú, pridáme ešte vrchovatú lyžicu kakaa.
Na plech položíme papier na pečení tak, aby sa na krajoch zdvíhal presne podľa hrán plechu a potrieme ho olejom. Ušľahané cesto nalejeme na upravený papier a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov.. Hneď po upečení dáme cesto i s papierom z plechu. Pri skúšobnom rolovaní oddelíme tiež papier. Keď cesto vychladne, potrieme plát krémom alebo rybízovou zavareninou. Ovocie veľmi pekne roládu osvieži. Roládu potom pomerne pevne stočíme, zabalíme ju do alobalu a necháme trochu stuhnúť v chladnu. Pred podávaním ju pocukrujeme a krájame na plátky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!