Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Snehové ozdoby na stromček


Prísady

5 bielok,
200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru,
1 PL citrónovej šťavy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.30/5

Hodnotenie: 2.3/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bielka dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálová a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10 - 15 minút. Penou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom CERA a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme predtým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80 - 100 °C 1 - 1,5 hod. (dvierka rúry necháme pootvorené). Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, poprípade máčať v čokoláde.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!