Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bábovka, ktorá sa vždy podarí


Prísady

360 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
1 vanilkový pudink,
citrónová kôra,
6 vajec,
300 g cukru,
1 dl oleja,
1 dl horúcej vody,
1 vanilkový cukor,
citrónová šťava,
po 2 lyžiciach nakrájaných vlašských orechov,
hrozienok naložených v rume a čokolády


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (42)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a citrónovou kôrou. Žĺtky ušľaháme s cukrom a olejom dohusta a za stáleho šľahania pridáme 2 lyžice horúcej vody. Po chvíli pridáme ďalšiu vodu a stále šľaháme. Pomaly vmiešame múku a prilievame vodu podľa potreby. Potom pridáme pevný sneh ušľahaný z bielkov, vanilkového cukru a lyžičky citrónovej šťavy. Nakoniec vmiešame nakrájané orechy, sparené a v rume namočené hrozienka a čokoládu. Cesto vlejeme do vymastenej a strúhankou posypanej veľkej formy na bábovku, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 45 minút. Potom špajdlľou zistíme stav prepečenia. Hotovú bábovku vyklopíme na mriežku, pocukrujeme a necháme vychladnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!