Prísady
360 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a citrónovou kôrou. Žĺtky ušľaháme s cukrom a olejom dohusta a za stáleho šľahania pridáme 2 lyžice horúcej vody. Po chvíli pridáme ďalšiu vodu a stále šľaháme. Pomaly vmiešame múku a prilievame vodu podľa potreby. Potom pridáme pevný sneh ušľahaný z bielkov, vanilkového cukru a lyžičky citrónovej šťavy. Nakoniec vmiešame nakrájané orechy, sparené a v rume namočené hrozienka a čokoládu. Cesto vlejeme do vymastenej a strúhankou posypanej veľkej formy na bábovku, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 45 minút. Potom špajdlľou zistíme stav prepečenia. Hotovú bábovku vyklopíme na mriežku, pocukrujeme a necháme vychladnúť.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!