Prísady
3OO g hl\.
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Najprv si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujeme cesto a kvások. Necháme dobre vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na plát, potrieme rozpusteným, ale polotuhým maslom (aby sme ho mohli dobre natrieť v silnejšej vrstve). Cesto posypeme zmesou orechov, cukru a škorice, zvinieme uložíme na plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu narežeme. Pečieme najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernime, aby sa veniec dobre prepiekol aj vnútri. Hotový môžeme potrieť citr. polevou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!