Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Orechový veniec


Prísady

3OO g hl\.
múky
,
2OO g hr\.
múky
,
na hrot noža soli,
2O g droždia,
3O g cukru,
6O g masla,
2‚5 dcl mlieka,
2 žĺtky\.
Náplň: lOO g masla
,
škorica,
pr\.
cukor
,
15O-2OO g mletých vlašských orechov


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.27/5

Hodnotenie: 2.3/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Najprv si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujeme cesto a kvások. Necháme dobre vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na plát, potrieme rozpusteným, ale polotuhým maslom (aby sme ho mohli dobre natrieť v silnejšej vrstve). Cesto posypeme zmesou orechov, cukru a škorice, zvinieme uložíme na plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu narežeme. Pečieme najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernime, aby sa veniec dobre prepiekol aj vnútri. Hotový môžeme potrieť citr. polevou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!