Prísady
230 g múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Najprv si pripravíme plnku a to tak, že zmiešame nadrobno nakrájané figy, marhule, citrón, mandle a brandy. Nádobu s masou zakryjeme a necháme cez noc odležať. Cesto si pripravíme z múky, škorice, masla, citrónovej kôry, citrónovej šťavy, vody a vanilínového cukru. Vyformujeme z neho guľu a zakrytú necháme v chlade 1 hodinu odležať. Cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrúbku a vykrajujeme kruhy s priemerom asi 5 cm, ktoré ešte formujeme do oválneho tvaru. Na každý ovál dáme trochu plnky a zvinieme ho do rolky. Marmeládu roztopíme v hrnci, potierame ňou trubičky a nakoniec ich posypeme so škoricou zmiešanou s cukrom. Pečieme na plechu vystlatom papierom na pečenie asi 15-20 minút pri teplote 180 °C.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!