Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládová pena


Prísady

125 ml sladkej smotany,
250 ml tuhej šľahačky,
2 žĺtky,
1 bielok,
150 g jemnej horkej čokolády,
1 lyžica cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.35/5

Hodnotenie: 2.3/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èokoládu polámeme na kúsky. Spolu so smotanou dáme do misky, prikryjeme a v mikrovlnej rúre ohrievame 3 minúty pri teplote 500 W, kým sa čokoláda nerozpustí. Žĺtky rozhabarkujeme a zamiešame do čokoládovej smotany. Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujeme do mierne vychladeného krému. Potom pridáme aj tuhú šľahačku. Èokoládovú penu na niekoľko hodín dáme do chladničky, aby stuhla. Tip: Èokoládovú penu necháme stuhnúť v miske. Jednotlivé porcie z nej potom vypichujeme lyžicou namočenou do horúcej vody. Je to veľmi efektné, no oveľa jednoduchšie je, ak penu pred stuhnutím rozdelíme do ozdobných pohárov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!