Prísady
2 veľké hrušky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Hrušky umyjeme a neolúpané nakrájame na osminky. Vyberieme z nich jadrovníky a spolu s cukrom a maslom dáme do misky. Karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W, kým nezačnú tmavnúť. Zalejeme jablkovou šťavou, prikryjeme a dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Tip: V opekacej nádobe sa hrušky rýchlejšie sfarbia a dostanú intenzívnejšiu karamelovú príchuť. Rovnakým spôsobom pripravujeme červené jablká alebo polovice sliviek a namiesto jablkovej šťavy použijeme červené víno. Karamelizujeme iba 3 minúty, dusíme 30 sekúnd.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!