Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hrušky v karamele


Prísady

2 veľké hrušky,
2 lyžice cukru,
3 lyžice jablkovej šťavy,
pol lyžice masla\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hrušky umyjeme a neolúpané nakrájame na osminky. Vyberieme z nich jadrovníky a spolu s cukrom a maslom dáme do misky. Karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W, kým nezačnú tmavnúť. Zalejeme jablkovou šťavou, prikryjeme a dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Tip: V opekacej nádobe sa hrušky rýchlejšie sfarbia a dostanú intenzívnejšiu karamelovú príchuť. Rovnakým spôsobom pripravujeme červené jablká alebo polovice sliviek a namiesto jablkovej šťavy použijeme červené víno. Karamelizujeme iba 3 minúty, dusíme 30 sekúnd.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!