Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pestré štvorce


Prísady

lístkové cesto,
1 malú cibuľu,
1 strúčik cesnaku,
1 PL oleja,
400 g ošúpaných paradajok z konzervy,
1 lyžičku soli,
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia,
1 lyžicu miešaných posekaných bylinkových vňatí prip\.
sušených
Na obloženie: salámu
,
šunku,
olivy,
huby,
kukuricu - podľa chuti,
200 g strúhaného Ementálu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Príprava omáčky: Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Opražíme ich na oleji do sklovita. Pridáme nakrájane paradajky, soľ, korenie a dusíme prikrité cca 15 min. Nakoniec pridáme bylinky.
Cesto si rozvaľkáme a rozrežeme na 10 štvorcov, prip. obdĺžníkov. Plech opláchneme studenou vodou a naukladáme naň štvorce. Tie natrieme omáčkou a podľa chuti obložíme. Vrch posypeme strúhaným syrom. Nechame ich asi 15 min odpočinúť. Pečieme 15-18 min vo vyhriatej rúre na 220°C. Podávame horúce.
Tip: Omáčku môžeme použiť aj na potretie cesta na pizzu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!