Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Praclík


Prísady

1 kg hrubej múky,
30 g droždia,
125 g stuženého pokrmového tuku,
necelé 1 L mlieka,
1 žĺtok,
1 PL soli,
trocha mletého čierneho korenia,
mak


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kvások nechajte dobre prekysnúť – niekoľkokrát po sebe ho premiešajte a nechajte vždy vykysnúť nanovo. Nakoniec vypracujte hladké cesto, z ktorého postupne odštipujte malé kúsky. Z nich vyšúľajte tenké valčeky, sformujeme ich do praclíkov (esíčiek, koliesok...) Potom ich namočte do vody alebo mlieka, otraste, pováľajte v maku, poukladajte na vymastený plech a upečte do zlatista.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!