Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Rezy so žĺtkovou šľahačkou


Prísady

Cesto: 750 g lístkového cesta
Žĺtková šľahačka: 0‚8 l mlieka
,
4 žĺtka,
100 g vanilkového pudingového prášku,
240 g kryštálového cukru,
20 g vanilínového cukru,
750 ml smotany na šľahanie,
3 stužovače šľahačky
Bielková poleva: 2 bielka
,
200 g preosiateho práškového cukru,
1 lyžičku citrónovej šťavy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5

Hodnotenie: 2.1/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 pláty vysoké asi 3 milimetre.
Pomocou valčeka prenesieme postupne cestá na tri suché plechy. Poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 220 °C.
Po vychladnutí pláty naplníme žĺtkovou šľahačkou. Vrchný plát cesta polejeme polevou a necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Plnka: V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok, kryštálový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame vanilínový cukor a šľahačku, ktorú sme získali vyšľahaním smotany na šľahanie so stužovačom.
Poleva: Práškový cukor miešame s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!