Prísady
7‚5 dcl polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
PONDELOK:2,5 dcl kryštálového cukru,
UTOROK: 2,5 dcl mlieka, STREDA: 2,5 dcl polohrubej múky, ŠTVRTOK: 3 krát dobre premiešame, PIATOK: 2,5 dcl mlieka, 2,5 dcl polohrubej múky, 2,5 dcl kryštálového cukru, SOBOTA: dobre premiešame, rozdelíme na 4 časti a 3 darujeme, NEDEĽA: V nedeľu do svojho dielu pridáme: 2,5 dcl polohrubej múky, 3 vajcia, 1,5 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 1,5 až 2 dcl oleja, trochu škorice, 10 dkg hrozienok, 5 dkg strúhanej čokolády, za hrsť posekaných orechov, 1 vanilkový cukor, 1 kávová lyžička sódy bicarbóny, trocha soli, Dobre vymiešame a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo bábovkovú formu. Pečieme asi pol hodinu pri teplote 160-180 stupňov. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!