Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Smotanové zemiaky


Prísady

4 plátky kuracích pàs,
15 dkg anglickej slaniny,
1 kg zemiakov,
250 ml smotany na šľahanie,
5-6 strúčikov cesnaku,
soľ,
korenie,
maslo na vymastenie,
20 dkgstrúhaného syra,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.16/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme sprudka po oboch stranách. Olúpané zemiaky nastrúhame na tenké plátky. Stredne veľký pekáč
vymastíme maslom a dno vyložíme asi 2cm vysokou vrstvou zemiakov. Na ne položíme opečené kuracie prsia zabalené do plátkov anglickej slaniny a zakryjeme zvyškom zemiakov. Smotanu ochutíme soľou, drveným korením a strúhaným cesnakom. Touto zmesou všetko zalejeme (môžeme použiť i mlieko). Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom posypeme syrom a dopečieme dozlata.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!