Prísady
4 plátky kuracích pàs,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme sprudka po oboch stranách. Olúpané zemiaky nastrúhame na tenké plátky. Stredne veľký pekáč
vymastíme maslom a dno vyložíme asi 2cm vysokou vrstvou zemiakov. Na ne položíme opečené kuracie prsia zabalené do plátkov anglickej slaniny a zakryjeme zvyškom zemiakov. Smotanu ochutíme soľou, drveným korením a strúhaným cesnakom. Touto zmesou všetko zalejeme (môžeme použiť i mlieko). Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom posypeme syrom a dopečieme dozlata. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!