Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pikantné kuracie stehná na cibuli


Prísady

4 kuracie stehná,
4 lyžice masla (alebo tuku),
200 ml bieleho vína,
4 paradajky,
1 čili paprička,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
2 cibule,
2 zväzky jarnej cibuľky,
tuk na pečenie,
1 lyžica mletej červenej papriky,
1 lyžica karí korenia,
zväzok pažítky,
zväzok tymianu,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.13/5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre ponatierame mletou červenou paprikou a karí korením. Potom ich opečieme v rozpálenom tuku, preložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 30 minút. Medzitým rozpálime na panvici maslo a opražíme v ňom cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku, očistenú a umytú jarnú cibuľku nakrájanú na prúžky a krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, zalejeme bielym vínom a varíme tak dlho, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Pridáme nasekaný tymian a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Stehná dáme na taniere, pridáme zeleninovú zmes, posypeme pažítkou a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!