Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kura na kapuste


Prísady

1 kurča (cca 1 kg),
1 kg kyslej kapusty,
zemiaky (2 na osobu),
olej,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.07/5

Hodnotenie: 2.1/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča naporcujte na kúsky (môžu byť ľubovoľne veľké, pri pečení sa to stratí) a osoľte.
Na dno zapekacej misy alebo pekáča dajte 2 PL lyžice oleja. Zemiaky postrúhajte ako na placky, trochu osoľte a nacapkajte na olej. Na zemiaky dajte vrstvu kapusty a navrch naukladajte kúsky kurčaťa.
Pečte zakryté asi 30 min. a potom odokryté podľa potreby pri 200 °C kým to nezačne neodolateľne voňať a kým mäso nechytí opečený odtieň.
Spodná vrstva sa spečie do chrumkava a je o ňu veľký záujem, preto aby na pekáči nič nezostalo, treba ju vyberať niečím ostrým.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!