Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kura na taliansky spôsob


Prísady

4 kuracie prsia,
400 g cestovín,
1 veľkú cibuľu,
2 papriky,
2 strúčiky cesnaku,
2 lyžice masla,
3 lyžice olivového oleja,
250 g šampiňónov,
1 balíček vykôstkovaných olív,
1‚5 dl suchého bieleho vína,
6 lyžíc smotany,
180 g rajčiakov,
soľ,
korenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rajčiaky sparíme a olúpeme. Cibuľu a papriky a nakrájame na kocky, šampiňóny na plátky, cesnak rozotrieme. Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme je na oboch stranách na zmesi masla a oleja do zlatista. Mäso vyberieme. Na panvici osmažíme cibuľu, aby zosklovatela, pridáme papriky, šampiňóny a smažíme asi 3 minúty. Potom pridáme rajčiaky, všetko zamiešame a dáme do pekáča. Navrch položíme plátky mäsa. V panvici privedieme víno k varu a prelejeme ním mäso. Pekáč priklopíme a všetko zapekáme v stredne vyhriatej rúre asi 50 minút. Potom do zmesi vmiešame olivy a všetko zalejeme smotanou. Dusíme ďalších 20 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!