Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zaprávaná sliepka


Prísady

1 sliepka,
250 ml smotany,
1 žĺtok,
150 g koreňovej zeleniny (mrkva,
petržlen,
zeler),
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
30 g hladkej múky,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať,
muškátový oriešok,
čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.88/5

Hodnotenie: 1.9/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sliepku vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu, olúpanú cibuľu a čierne korenie. Uvaríme domäkka a rozporcujeme. Na oleji opražíme hladkú múku, zalejeme časťou vychladnutého precedeného vývaru a asi 20 minút povaríme. Okoreníme mletým muškátovým orieškom, pridáme smotanu a rozšľahaný žĺtok. Nakoniec dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Do pripravenej omáčky nastrúhame alebo nadrobno nasekáme uvarenú koreňovú zeleninu a vložíme porcie uvarenej sliepky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!