Prísady
1 stredne veľké kurča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pripravené kurča osolíme zvnútra. Pečeň jemne nasekáme so šunkou, chlebom, vajcami, korením a premiešame na plnku. Dochutíme koňakom a troškou vývaru. Polovicou plnky naplníme kurča, druhú zabalíme do kapustného alebo kelového listu a zaviažeme. Kurča dáme do vriaceho vývaru spolu s očistenou a umytou zeleninou. Po 20 minútach varenia pridáme do vývaru s kurčaťom druhú časť plnky zabalenú v zeleninovom liste. Kurča varíme domäkka, potom ho vyberieme a rozdelíme na porcie aj s plnkou. Podávame s varenými zemiakmi a čerešňovým kompótom. Vývar môžeme použiť ako základ do polievky, do ktorej zavaríme cestoviny.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!