Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kurča v hrnci


Prísady

1 stredne veľké kurča,
kuracia pečeň,
150 g šunky,
2 krajce bieleho chleba bez kôrky,
2 vajcia,
muškátový oriešok,
1 až 2 strúčiky cesnaku,
50 ml koňaku,
pór,
mrkva,
kúsok zeleru,
1500 ml mäsového vývaru (napr\.
bujón z kocky)
,
zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.27/5

Hodnotenie: 2.3/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pripravené kurča osolíme zvnútra. Pečeň jemne nasekáme so šunkou, chlebom, vajcami, korením a premiešame na plnku. Dochutíme koňakom a troškou vývaru. Polovicou plnky naplníme kurča, druhú zabalíme do kapustného alebo kelového listu a zaviažeme. Kurča dáme do vriaceho vývaru spolu s očistenou a umytou zeleninou. Po 20 minútach varenia pridáme do vývaru s kurčaťom druhú časť plnky zabalenú v zeleninovom liste. Kurča varíme domäkka, potom ho vyberieme a rozdelíme na porcie aj s plnkou. Podávame s varenými zemiakmi a čerešňovým kompótom. Vývar môžeme použiť ako základ do polievky, do ktorej zavaríme cestoviny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!