Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Šumavská hovädzia pečienka


Prísady

600 g zadného hovädzieho mäsa,
50 g údenej slaniny,
250 ml smotany,
150 g čerstvých húb,
150 g koreňovej zeleniny,
1 cibuľa,
30 g hladkej múky,
1 lyžica masti,
mäsový vývar,
citrónová šťava,
1 bobkový list,
celé nové korenie,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.89/5

Hodnotenie: 1.9/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso prešpikujeme prúžkami slaniny. Osolíme, okoreníme, opečieme v rozpálenej masti a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme zvyšok nadrobno nakrájanej slaniny, rozpražíme ju, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme.
Do toho základu dáme očistenú a nakrájanú zeleninu a očistené, na plátky nakrájané huby. Podlejeme vývarom, okoreníme celým novým korením a bobkovým listom.
Vložíme opečené mäso, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre takmer domäkka. Mäso odkryjeme a dopečieme. Zo šťavy vyberieme mäso a koreniny, zahustíme ju múkou a varíme 20 minút.
Potom pridáme smotanu a zohrejeme. Mäso nakrájame na plátky, uložíme do misy a polejeme pripravenou omáčkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!