Prísady
600 g zadného hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso prešpikujeme prúžkami slaniny. Osolíme, okoreníme, opečieme v rozpálenej masti a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme zvyšok nadrobno nakrájanej slaniny, rozpražíme ju, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme.
Do toho základu dáme očistenú a nakrájanú zeleninu a očistené, na plátky nakrájané huby. Podlejeme vývarom, okoreníme celým novým korením a bobkovým listom. Vložíme opečené mäso, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre takmer domäkka. Mäso odkryjeme a dopečieme. Zo šťavy vyberieme mäso a koreniny, zahustíme ju múkou a varíme 20 minút. Potom pridáme smotanu a zohrejeme. Mäso nakrájame na plátky, uložíme do misy a polejeme pripravenou omáčkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!