Prísady
1-1‚5 kg hovädzie zadné,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso necháme asi pol hodinu odstáť na izbovej teplote. Poprešpikujeme ho strúčikmi cesnaku, osolíme a okoreníme zo všetkých strán a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme ho do rúry zohriatej na 240 stupňov. Pečieme 30 minút, znížime teplotu na 190° a pečieme ešte 15 minút. Dopekáme ďalších 15 a 15 minút podľa toho či chceme medium alebo well done.
Omáčka: Do výpeku z mäsa nalejeme 2 dcl červeného vína a vodu rozmiešanú s múčkou. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou a dusenou mrkvičkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!