Prísady
1000 g hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Cibuľu očistíme a nakrájame. Mäso prerežeme napoly a nakrájame na hrubšie, menšie plátky. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
Vo väčšom hrnci zohrejeme masť, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme dozlata. Primiešame cesnak, rascu a majorán, krátko opražíme. Znižíme teplotu a vmiešame papriku. Veľmi krátko opražíme a podlejeme studenou vodou. Premiešame a pridáme mäso. Zalejeme vodou, mäso musí byť ponorené. Ochutíme octom, soľou a korením. Na miernom plameni necháme prikryté pobublávať približne 3 hodiny. Vajcia uvaríme natvrdo. Necháme vychladnúť, olúpeme a prerežeme napoly. Uvaríme párky, narežeme na kúsky a na koncoch ich prerežeme do kríža. Zavárané uhorky narežeme na vejáriky. Guláš podávame ozdobený párkami, vajcom a uhorkou. Podávame s varenými zemiakmi. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!